Ana Sánchez is een echte Malagueña. Ze reist veel, maar Málaga blijft voor haar altijd speciaal. Tijdens het reizen maakt ze regelmatig gebruik van een hostel. Samen met partner José kwam ze op het idee hun eigen appartement in Málaga ook om te bouwen tot een hostel.
Als liefhebber van Málaga wil ze graag leuke tips en informatie over de stad met ons delen.
Wat is je binding met Málaga?
In 1970 ben ik geboren in Málaga en inmiddels run ik 2 bedrijven in deze stad. Een audiovisueel productiebedrijf (M,30M) en hostel Málaga is Life welke ik samen met mijn partner José beheer.
Wat maakt Málaga speciaal en wat is volgens jou typisch Málaga?
Het heerlijke licht in Málaga is voor mij persoonlijk erg belangrijk. Daarnaast hou ik heel erg van de geologische aspecten. We hebben hier bergen, stranden en het landschap is echt prachtig.
Typisch Málaga zijn voor mij de levendige straten en natuurlijk het eten, espetos de sardinas en boquerones (ansjovis gefrituurd of in azijn).
Wat mag je niet missen in Málaga?
Wanneer je Málaga bezoekt moet je in ieder geval 4 dingen doen:
- Lekker gaan eten bij een chiringuito aan de stranden van El Palo of Pedregalejo
- De Gibralfaroberg beklimmen om vervolgens te genieten van een prachtig uitzicht over Málaga en de kust
- Ontdek de schilder Revello de Toro die, net als Picasso, is geboren in Málaga. Hij heeft prachtige dames geschilderd. Er is een museum van Revello de Toro vlakbij de kathedraal, Calle Afligidos 5
- Lekker wat drinken (Málaga wijn) met een tapa bij El Pimpi, vlakbij het Picasso museum en Calle Alcazabilla
Heb je een favoriete tijd of periode in Málaga?
Juni is voor mij een perfecte maand. Het is dan lekker warm, maar nog niet te warm. De dagen zijn langer en je kunt genieten van de stranden, de stad en de mensen op straat.
Heb je een favoriete plaats in Málaga?
Ik hou van het (historisch) centrum. Zowel de cultuur als de archeologie. En de Gibralfaro vanwege het groene gebied in de stad.
Wat zijn jouw tips qua eten en drinken in Málaga?
Om te eten probeer zeker eens espetos de sardinas, boquerones en vinagre, gazpacho en porra antequerana. In de winter is migas (typisch gerecht van het platteland) heerlijk! Het is komt vanuit de (berg) plaatsen buiten Málaga als Casabermeja en Los Montes de Málaga.
Om te drinken een San Miguel (bier), tinto de verano en de wijnen uit Málaga in El Pimpi.
Wat zou je zelf nog willen meegeven aan onze lezers?
Let op, na je eerste bezoek aan Málaga zal je zeker nog eens terug willen komen!
Kijk hier voor meer hostels in Málaga
Meer “Beleef Málaga met…”